Choď na obsah Choď na menu
 


Laurel O´Donnell

 

ObrázokČerný rytíř Laurel O’Donnell

Když je otec Foxe Mercera obviněn králem ze zrady, lady Jordan Ruvaneová se s mladíkem již nesmí stýkat. Avšak ani o mnoho let později nedokáže na svou dětskou lásku zapomenout, přestože se má již brzy provdat za jiného muže - vítěze rytířského turnaje, pořádaného jejím otcem. Tajemného černého rytíře, který turnaj vyhrál, však nevede touha po krásné lady Jordan - ale touha po pomstě. Foxi Mercerovi záleží jen na tom, aby znovu pozvedl čest své rodiny, nespravedlivě připravené o titul i majetek. K tomu mu má pomoci právě Jordan. V žádném případě však neočekává, že by se Jordan mohla stát jeho spojencem. Podaří se Foxovi vypořádat se s tajemstvím minulosti a stane se opravdovým rytířem srdce své dámy? (OLDAG, 2005)

•••

po prvých stranách som vedela, že čítam príbeh, ktorý si zapamätám. Chvíľami som pri niektorých scénach mala zimomriavky (keď Mercer uskutočňuje pomstu lady Jordan). O’Donnellová má cit pre vybičované emócie a rozprávačský talent. Myslím si, že je veľká škoda, že od tejto autorky sa nič ďalšie v našich kníhkupectvách neobjavilo. U mňa splnila očakávanie na celej čiare. Táto kniha patrí k mojim najobľúbenejším.

Nájdete tu tajomstvo, nenávisť, nebezpečenstvo, veľké odhodlanie hrdinov, priateľstvo a samozrejme dostatok lásky - ingrediencie, ktoré by v dobrej historickej romanci (s dávkou dobrodružstva) nemali chýbať; príjemné a rýchle čítanie (kapitoly nie sú dlhé, takže to pekne rýchlo odsýpa); miestami máte pocit, že ste sa ocitli uprostred deja - priam počujete hrmenie strašnej búrky, cítite lejak bičujúci hrdinov pri záchrane malého dieťaťa, alebo štipľavý dym stúpajúci z horiacej chatrče...
Rozhodne rytiersky príbeh, po ktorom sa oplatí siahnuť (bez toho, aby človek po pár stranách oľutoval svoju časovú i finančnú investíciu).

si-sa

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.