Choď na obsah Choď na menu
 


Kate Bateman

 

Ruthless Rivals Kate Bateman

odvazna-volba.jpg

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈

Ruthless Rivals (Nelítostní rivalové):

1. A Reckless MatchGryffud Davies & Madeline Montgomery

                                      Odvážná volba (Alpress, 2022)

2. A Daring PursuitCarys Davies & Tristan Montgomery

3. A Wicked GameMorgan Davies & Harriet Montgomery

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈

1. Odvážná volba Kate Bateman

Madeline Montgomeryová odedávna nesnáší – a v skrytu duše miluje – rošťáckého Gryffuda Daviese. Mezi jejich rodinami však po celá staletí vládne nenávist. Nyní se Gryff vrací z napoleonských válek, již jako hrabě z Powysu. Děsí se nudného života na venkově a rozhodne se zpestřit si ho románkem s Madeline, dívkou, kterou v dětství rád škádlil. (Alpress, 2022)

≈ ≈ ≈

Všetko začalo dávnovekým sporom medzi klanom Daviesovcov a Montgomeryovcov. Legenda o nepriateľstve sa reálne pretavuje do súčasných vzťahov. Neobišla ani Madeline Montgomeryovú a Gryffuda Daviesa.

Gryff sa vrátil po troch rokoch vojnových hrôz bojov proti Napoleonovi. Po získaní titulu grófa z Powys sa chystá ujať povinností. Musí sa postarať o majetok a sídlo Trellech Court.

Montgomeryovci stoja pred bankrotom. Záchranou by mohol byť sobáš s mužom, ktorý Maddie odpudzuje. Túži mať na konte archeologický objav, jej koníčkom sú amatérske vykopávky. Hľadá spôsoby, ako pomôcť rodine z finančných problémov.

Madeline a Gryff si navzájom zo seba uťahujú už od doby pred Daviesovým odchodom do Európy. Gryff v podstate však ušiel do Walesu pred škandálom v Londýne, ktorý spôsobil. Kým neutíchne rozruch. Stretnutia s Madeline mu dokážu vďaka vzájomnému doberaniu nahradiť zábavky, ktoré zanechal v meste.

Keď spolu odhalia pašerácku skrýšu, obaja si tak trochu koledujú o problémy. Pre dobro veci musia Daviesovci a Montgomeryovci tento raz spolupracovať. Snaha prekaziť pašerákom predanie tovaru ich zaplieta do nebezpečného dobrodružstva a to dobrodružstvo ich nečakane rýchlo zbližuje. Situácia je však vážnejšia, než si mysleli, čo sa potvrdí, keď je Maddie postrelená neznámymi útočníkmi. Bývalý vojak čosi také nemôže nechať bez odozvy, a už vôbec nie citovo zainteresovaný muž.

Gryff je plný protikladov. Maddie sa učí v ňom vyznať, čo jej sťažuje fakt, že si z nej rád uťahuje. Niet pochýb, že Gryff uplatňuje svoju povesť zvodcu i pri Maddie. Pre ňu je pohromou a prekliatím. Prizná on po rokoch, že za všetkými darebáctvami je iba snaha upútať jej pozornosť?

Príchod Gryffových bratov Rhysa a Morgana je želanou pomocou na boj s pašerákmi, hlavne keď vyjde najavo, že miestny sudca im nepomôže, pretože je s nelegálnymi kšeftami jedna ruka. Netušiac kráčajú do pasce. Uväznení v spleti pobrežných jaskýň si môžu Gryff s Maddie bez zábran priznať vzájomnú náklonnosť. Dobrodružná záchrana preverí silu ich súdržnosti a spojenia.

Predostrie im však dlhodobé rodinné nepriateľstvo nejakú budúcnosť, keď dobrodružstvo skončí? Nepriláka Powysa späť rušný Londýn? Má v úmysle ponúknuť Maddie viac než milostnú aférku? Kulisy Londýna poskytnú hrdinom priestor na rozmotanie nitiek svojho vzťahu.

V knihe hrá prím romantika, no aj záchrana rodiny, súrodenecké vzťahy, priateľské putá. Situácie a slovné strety medzi hrdinami sú zábavné, keďže ani jeden nemieni ťahať za kratší koniec. Maddie a Gryff sú pár, ktorému to spolu jednoducho sedí a pristane im to vo všetkých situáciách. Sympaticky ich dopĺňajú rodinní príslušníci z oboch klanov. Autorke sa podarilo vykresliť atmosféru partnerského poštuchávania, súťaživosti, jemného zvádzania i pikantného flirtu.

Prvá časť série Nelítostní rivalové je odľahčená romanticko-dobrodružná veselohra. Vďaka povahám hlavných postáv dej nemá kedy stagnovať. Príbeh ubieha rýchlo, pomáha tomu aj autorkin príjemne nezaťažujúci štýl.

si-

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈

 

 

___________________________________________________

 www.kcbateman.com