Choď na obsah Choď na menu
 


Meghan March

 

Savage Trilogy Meghan March

savage-trilogy.jpg

- - - - - - - - - - 

1. Divoký princ Meghan March

Kdo tušil, že se situace v New Orleansu ještě zhorší? Úspěšná autorka Meghan March představuje krutého prince města, muže, kterého byste nikdy nechtěli potkat.
Dělám si, co chci a s kým chci. Nedodržuju ničí pravidla – dokonce ani svá.
Věděl jsem, že bych se jí neměl dotknout, ale nezastavilo mě to. Nezastavilo mě to ani podruhé. O to víc jsem ji chtěl potřetí.
Můj životní styl vyhovuje divochovi, jímž jsem, ale jí ne.
Temperance Ransomová je však moje nejnovější posedlost a já se jí zatím nehodám vzdát.
Zkrotím ji, i kdyby to znamenalo odvléct ji do temnoty.
Doufám, že nás to oba nezničí.

 

Divoký princ je prvním dílem série, která se odehrává ve stejném prostředí jako Nemilosrdný král; nemusíte však číst trilogii o Mountovi, aby vás tenhle skandální erotický příběh okouzlil. (Baronet, 2022)

- - -

Temperance Ransomová, prevádzková riaditeľka pálenice whisky Seven Sinners, sa omylom ocitne v tajnom luxusnom erotickom klube v situácii, ktorú by ťažko vysvetľovala. Na jednorazové stretnutie s neznámym mužom by mala Temperance radšej zabudnúť, no od tej chvíle sa v jej živote roztáčajú kolieska nečakaných situácií a zmien.

Tempe ignoruje racionálny hlas rozumu a púšťa sa na vratkú pôdu. Vykoľajiť svoju cestu z bezpečného a nudného života je lákavé, no dúfa, že tento exces ostane bez následkov. Buduje si kariéru príliš tvrdo, aby v okamihu o všetko prišla, avšak nemá ani tušenie, s kým a do čoho sa zaplieta. Posun hraníc, ktoré Temperance sama sebe nastavila, jej vháňa do žíl adrenalín. Bezhlavo sa púšťa do vzťahu so sexy cudzincom bez mena podľa svojských pravidiel.

Klub sa stáva centrom stretnutí, pretože svoje komplikované súkromie obaja protagonisti musia nechať oddelené. Život totiž nie je čierno-biely. Tempe túži po úniku. Neznámy v nej uvoľnil čosi, o čom nemala tušenia a čo sa mení na posadnutosť. Avšak čoskoro jej sex bez vzťahu nestačí, a to je impulz na ukončenie tohto „dobrodružstva“.

Temperance uviazla v práci, ktorá ju nenapĺňa. Svoj sen stať sa umeleckou sochárkou odsúva nabok, no zhodou okolností sa anonymne predá jej dielo na dobročinnej aukcii. Otvárajú sa jej nové možnosti. Pre Tempe je umenie jednou z ciest, ktorou sa úzkostlivo snaží odpútať od minulosti a svojich koreňov. V novej societe ju obklopujú noví a významní ľudia. Zrazu má tie najlepšie a najosožnejšie kamarátky, čo ju postrčia, a tak sa odváži pátrať po identite svojho milenca. A nastávajú problémy...

Hrdinkine životné cesty sa pohybujú na hrane podsvetia, ktoré predstavuje spojenie s najnebezpečnejším mužom New Orleans Lachlanom Mountom, čím kniha voľne nadväzuje na Mount Trilogy. Prvá časť je sústredená na Temperance a náhľad do jej osobného života. Je to erotická rozprávka s nenáročným dejom, jednoduchou zápletkou a postavami s osudovou príťažlivosťou.  

si-

- - - - - - - - - - 

2. Neústupná princezna Meghan March

Neústupná princezna, příběh o Temperance, pokračuje v druhé části trilogie.


Je tajemný. Hádanka.
Jeho totožnost je tajemství pohřbené pod vrstvami klamu.
Je také posedlostí, které se nedokážu zbavit. Lákadlem, kterému nedokážu odolat.
A potom jsem zjistila, kdo vlastně je – muž nebezpečnější než samotný ďábel.
Teď ho potřebuju, abych zachránila všechno, na čem mi záleží.
Musím ustoupit. Chránit se před nebezpečím, které provází každý jeho krok.
Což by bylo jednoduché… kdybych se do něj nezamilovala. (Baronet, 2022)

- - -

Temperance Ransomová sa zaplietla s nájomným vrahom. A ten má teraz na muške jej brata Rafea.

Kane Savage, bývalý vojak, sniper, s dvoma zahraničnými misiami plnými pekelných spomienok, má za sebou pohnutý osud. Teraz je mužom s prezývkou Saxon, ktorý má Temperance dostať do bezpečia. Je zvyknutý správať sa ako tieň a zahládzať po sebe stopy. Pre svet totiž neexistuje. Temperance Ransomová však túto zásadu kompletne nabúrala.

„Väzenie“ v Kaneovom luxusnom dome ponúka príležitosť na kladenie otázok a odpovede, na vzájomné spoznávanie, na odhaľovanie osobných tajomstiev a „trinástych komnát“.

Temperance priťahuje Kanea od samého začiatku a teraz ničí jeho sebaovládanie, rúca jeho múry, zásady i disciplínu. Stáva sa jeho slabinou. Presne tou, ktorá môže znamenať klinec do rakvy. Pocit závislosti a vlastníctva prevažuje nad rozumom. Kane to vie, napriek tomu sa tou cestou vydá. Erotické scény medzi hrdinami autorka opisuje ako dekadentnú hru o výmene moci a kontroly.

Záchrana Rafea, ktorý sa živí na nesprávnej strane zákona ako pašerák a nahneval nesprávnych ľudí, je pre Tempe prioritou. V tejto snahe chce byť Kaneovi rovnocenná, aj keď jeho úlohou je držať ju bokom. Dostáva sa do pozície ochranky.

Kane sa vzdal svojej skutočnej identity, aby unikol minulosti, no náhle sa vynára to, pred čím utiekol. Má zákazníkov i nepriateľov medzi veľmi vplyvnými ľuďmi. Napriek tomu je Kane v podstate romantik. Tempe už preňho nie je zákazkou. Doháňa ho k šialenstvu, nedokáže bez nej vydržať a je to obojstranná posadnutosť.

Dej druhej časti vám hlavu príliš nezamotá, až na vedomie, že hlavnej hrdinke môže niekto kvôli bratovi ublížiť. To ponúka priestor pre hlavnú mužskú postavu na odhalenie všetkých schopností a kvalít. Tempe skúsi, ako by mohol vyzerať jej život s mužom, ktorý jej rozumie ako nikto iný a nebyť tých mafiánskych vecí v pozadí, bola by to vlastne idyla. Pre oboch však existuje iba jedno riešenie. Zabijak musí svoj kšeft dotiahnuť do konca.

si-

- - - - - - - - - - 

3. Říše neřesti Meghan March

Nemyslitelné. Neuvěřitelné. Nepředstavitelné.
Nepoznávám, co se stalo s mým životem. Už nedokážu říct, kde končí lži a začíná pravda.
Vpadl do mého světa a vyhnal mě z mého bezpečného koutku.
Všechny moje sny se plní až na jednu věc, po které toužím nejvíc – být šťastná.
Ale budu o to bojovat.
Teď.
Vždycky.

 

Říše neřesti je závěrečným dílem trilogie. (Baronet, 2022)

- - -

Kanea niet a Temperance ostal rozbitý svet. Saxon jej nechal trosky a nenávisť.

Chvíľu trvá, kým si Temperance uvedomí, že sú veci, ktoré nemôže zmeniť a musí myslieť na budúcnosť. Prichádza rozhodnutie získať svoj život späť bez strachu. Vydáva sa na dráhu umeleckej sochárky, čím si plní jeden zo svojich snov. Práca jej má pomôcť zabudnúť. Napriek tomu Tempe neopúšťa presvedčenie, že ju niekto neprestajne sleduje.

Kane by pre ochranu Temperance urobil čokoľvek. Ako nájomný vrah, ako zamilovaný nájomný vrah. Má nedokončené záležitosti, no sledovať Temperancin život iba z diaľky nedokáže. Bez seba cítia beznádej, zúfalo sa potrebujú. V tejto fáze autorka do vzťahu hrdinov vkladá dosť emócií. Podľahnúť ilúzii, že ich nič nemôže rozdeliť, je pokušenie, ktoré trvá iba chvíľu. Riziko zo sveta na temnej strane zákona, či skôr nezákona, nepominulo a prináša do Kaneovho života späť ľudí z minulosti.

Rozpletajú sa nitky ilegálnych činností siahajúcich k vysoko postaveným politikom, ako je senátor Giles. Muž, kvôli ktorému sa Kane Savage stal tým, čím je. Osobná pomsta tým nadobúda nový rozmer.

Kane a Tempe pracujú na spoločnom živote nesúcom zdanie normálnosti. Temperance chvíľami pripadá surreálny. Získala muža, ktorého miluje a dostavuje sa umelecký úspech. Všetko pôsobí skoro ideálne. Tempe často sentimentálne slzia oči, neustále ju dookola presviedčajú o tom, aká je talentovaná. Kane sa správa ako milý chlapík od vedľa so skrytým talentom obchodovať na burze. Autorka vytvára situácie sladké ako šľahačka, čo odsunulo moje očakávanie väčšej drámy medzi hrdinami kamsi bokom.

Tempe sa s pomocou kamarátky hackerky pustí kvôli záchrane brata do pátrania na vlastnú päsť, čím pláva medzi špinavosťami horných desať tisíc. Tu každý sleduje vlastný záujem. Finále sa nezaobíde bez jej prispenia. Sladká bodka na záver je pridanou hodnotou.

Trilógii sa nedá uprieť čitateľnosť. Je nutné autorke priznať, že príbeh ubieha rýchlo, nie vždy svižne. Krátky rozsah kapitol pomáha rázu deja, ktorým chce zachovať zdanie akcie. Sú tu situácie vyznievajúce slovom naivne. Niektoré témy (napr. okolo galérie) mi prišli zbytočne rozťahané, sérii by prospel rozsah maximálne na dve časti. Kým sa Temperance a Kane prehryzú k rozuzleniu a riešeniu svojho problému, tápu vo všednosti, ako keby autorka nevedela, čo s nimi v „obyčajnom“ živote, kam ich zaradiť. Kane bez tajomnosti stráca lesk, Marchová ho pretvorila na absolútny ideál a Temperance je, povedzme si pravdu, zbytočne precitlivená. Postrieľať v závere všetkých záporákov je lacné a rýchle riešenie.

Savage Trilogy stavia na už ničím neprekvapujúcich kulisách, vysokom životnom štandarde v päť až šesť ciferných sumách, drahých autách, hypermoderných technických vymoženostiach slúžiacich účelu, romantizovaní kriminálnika, otvorenej erotike, dokonalosti fyzického vzhľadu, kráske, ktorá potrebuje zachrániť, stále je to však len vyumelkovaná fantázia, ktorá nám nasadzuje ružové okuliare. S týmto vedomím ju ocenia tí, ktorým sedia pikantné romány oživené trochou krimi zápletky.

si-

Celkové hodnotenie série: 

 

______________________________________________________

 meghanmarch.com