Choď na obsah Choď na menu
 


Kylie Scott

 

Larsen Bros Kylie Scott

larsen-bros.jpg 

« « « « « «

1. Znovu od začátku Kylie Scott

Když pětadvacetiletá Clementine Johnsová po násilném napadení ztratí paměť, je nucena začít znovu. Musí teď přijít na to, kým je a proč učinila rozhodnutí, jaká učinila – včetně rozchodu se svou údajnou životní láskou, tatérem Edem Larsenem, k němuž došlo před pouhým měsícem.
Ed sotva věří vlastním očím, když se jeho bývalka dostaví do tetovacího salonu bez vzpomínek na minulost a vyptává se na rozchod, který ho téměř zničil. To poslední, co potřebuje, je další zklamání v lásce, ale nemůže ji nechat znovu odejít. Mají se rozejít nadobro, nebo si jejich láska zaslouží opakovanou šanci? (Baronet, 2023)

« « «

Keď sa Clementine Johnsonová preberie v nemocnici, má pocit, akoby sa práve narodila. Jediné, čo vie, je, že sa stala terčom neznámeho útočníka a na viac si nespomína. Všetko je pre ňu nové. Amnézia jej komplikuje život aj bez vzťahov, v ktorých sa neorientuje. Jedinou jej kotvou je ochranársky sa správajúca sestra Frances. Ako policajtka vníma Clem ako momentálne príliš zraniteľnú a zmätenú. I preto sa o svojom ex Edovi Larsenovi dozvedá zhodou okolností. Je zjavné, že od prvej chvíle k nej prechováva potláčaný hnev. Za ich rozchodom muselo byť viac. Jeho odstup drží Clementine mimo emócie. Predchádzajúca Clem jednoznačne chcela Eda celkom vymazať zo svojho života. Nenechala si žiadne fotky ani spomienky.

Clem chce prísť na kĺb svojmu životu. Hľadá svoju novú identitu a začína od nuly. Vymedzuje hranicu medzi svojím bývalým a terajším ja. Voči Edovi má zmiešané pocity. Chvíľu akoby naňho mala nárok, chvíľami ju zaráža jeho nenávisť. Edova príťažlivosť ju rozptyľuje. Hlavne preto, že cíti, že je v ich príbehu zápornou hrdinkou. Ed je náladový, ešte spracováva rozchod.

Tajnosti okolo dôvodov rozchodu len naťahujú strany a o „fundamentálnych problémoch“ vo vzťahu v podstate nepadne žiadne podstatné info. Okrem 'nehodili ste sa k sebe' a 'nezapadli ste medzi svojich kamošov', či podsúvania údajnej nevery tu niet ničoho, čo by sa zapísalo do pamäte v podobe citovej búrky, ktorá medzi hrdinami údajne prehrmela.

Clem vytáča Edov osobný život, ktorý sa uberá cestou mimo ňu. Utápa sa vo fakte, že jej „život stojí za prd“, väčšinu času je podráždená a ufňukaná. Keďže miluje knihy, začne pracovať vo svojom obľúbenom kníhkupectve a chodiť na kurz sebaobrany. Pokúša sa vnímať svet okolo seba novým očami, no všetko, čo z nej vychádza, je nová Clemantine, vyhadzujúca zo skrine kvetované šaty a farebné tričká, odhaľujúca svoju novú nadávajúcu podobu.

Spoločné bývanie Clementine s Edom je v príbehu azda aj povinnosť. Opis dní strávených v jednom byte nenesie žiaden extra nápad. Ešteže sú tu hádky ako vata vypĺňajúca čas. Pomocným prvkom je prítomnosť psa. Ich opakujúce sa činnosti narúšajú priatelia a Edov brat, ktorí za nich robia poriadok vo vzťahu.

Clem s Edom sa rozhodnú dať si druhú šancu, pozvoľna zistiť, kam ich to zavedie. Ale ani tento moment krivku deja nevzkriesi. Musím priznať, že Ed je postava, pri ktorej mi bolo aj jedno, či v príbehu je alebo nie je. Okrem sexy potetovaného vzhľadu nie je na ňom nič zapamätateľné.

Niekto sa snaží Clem zastrašiť. Všetko naznačuje tomu, že útoky sú osobné. Tento motív ponúka jedinú možnosť pri monotónnom deji nezaspať. Vyznieva však dlho nepodstatne a vinník sa odhalí s klasickým výbuchom žiarlivosti. Rýchly záver uzatvára príbeh v sladkom konci so svadobnými zvonmi.

Kapitoly zapĺňajú banálne situácie a rozhovory, len aby to o niečom bolo. Nakoniec je to o všetkom a o ničom. Prejav postáv nebol celkom prirodzený, čomu nepomáhal neuhladený slovník. Popravde, Clem často a, áno, i trápne, „blábolí“. Opakovane niekto niekomu „robí v hlave bordel“. Nedarilo sa mi vnímať hrdinov pozitívne. Rozprávanie chce mať emóciu, ale mne v tom práve to chýbalo. Čosi na autorkinom štýle mi nesedelo. Čitateľ si môže spríjemniť čas pri knihe s pridaným siahodlhým zoznamom (zrejme autorkiných) obľúbených kníh, pesničiek a filmov. Tento príbeh ma neoslovil. Dám prednosť iným autorkám a sériám.

si-

heartheart

« « « « « «

2. Pauza Kylie Scott

Když se Anna po autohavárii probere z kómatu, zjistí, že život pokračoval i bez ní. Manžel jí byl nevěrný – s její nejlepší kamarádkou – a v práci už si za ni dávno našli náhradu. Zatímco z jejího starého života zbyla jen vzdálená vzpomínka, nový život jí připadá jako prázdná skořápka. Pak se setká s cizincem, který jí při havárii zachránil život, a ten všechno změní.
Leif Larsen – tatér, vtipálek a hráč – rovněž utrpěl jizvy při autohavárii, která přivedla Annu do kómatu. Pomoct jí při odchodu z neúspěšného manželství a vytváření nového života mu připadá jako ideální rozptýlení. Takže když potřebuje nového spolubydlícího, vyzve Annu, aby začala svůj nový život s ním.
Ačkoliv se jejich životy možná na čas zastavily, společně možná najdou cestu k uzdravení. (Baronet, 2023)

« « «

 

______________________________________________________

 kyliescott.com