Choď na obsah Choď na menu
 


Jennifer Blake

 

 The Masters at Arms Jennifer Blake

 Majstri meča

Obrázok

 

Voľne nadväzujúca séria:

1. Čest v ohrožení  -  Rio de Silva

Když nezkušený bratr význačné neworleanské krásky Celiny Vallierové vyzve na souboj známého profesionálního šermířského mistra Ria de Silvu, vydá se Celina odvážně za Riem, aby prosila za bratrův život. Obávaný mistr meče slíbí jejímu přání vyhovět, ale jako odměnu žádá její nevinnost.
Rio je sice uchvácen Celininou krásou i odvahou, ale zároveň se mu její podrobení hodí jako dokonalý způsob pomsty na jeho strýci hraběti de Léridovi, který mu kdysi nechal zavraždit celou rodinu a jeho poslal do otroctví, jen aby získal rodinný titul a majetek. A Celina je nyní nepříliš ochotnou snoubenkou starého hraběte.
I Celina svým souhlasem sleduje určitý plán - doufá, že pokud nebude neposkvrněnou nevěstou, hrabě ji jako manželku odmítne. Ani jeden z nich však nepočítá s tím, jak složitá síť skandálů a nebezpečí se tímto soubojem a jeho následky rozpoutá. Celina se dostává do víru nebezpečného spiknutí a nakonec neví, může-li ještě někomu věřit. Podezřelým se stává i muž, který ji od prvního okamžiku neodolatelně přitahuje.
Dokáže mladá dívka přes všechny nástrahy uhájit svou svobodu a zároveň i svou lásku?
  (Baronet, 2005)

2. Setkání za úsvitu - Caid O’Neill

Lisette Moisantová se stala vdovou díky šermířskému umění Caida O'Neilla, jednoho z legendárních mistrů meče. On zabil jejího odporného manžela v souboji. Ale nyní se stala loutkou v rukou intrikánů, kteří ji chtějí připravit nejen o majetek, ale i o život. A právě k Caidovi se Lisette obrátí o pomoc a jemu pocit viny nedovolí odmítnout. Jejich protivníci však roznesou pomluvu, že se oba spikli, aby zabili Lisettina manžela, ona že je ženou nízkých mravů a on sprostý vrah. Ve společnosti, kde je reputace vším, je toto obvinění může zruinovat. A jeho původce se nezastaví před ničím, dokud Lisette a Caid nezaplatí svými životy. (Baronet, 2006)

3. Mistrova pocta - Nicolas Pasquale

Mistr Nicholas Pasquale rozhoduje o životě a smrti bez sebemenšího zaváhání. A tak když potkává krásnou cizinku v nesnázích, nabídne jí impulzivně manželství. A ona, Juliette Armantová, tíhnoucí k církvi a duševnímu životu, nyní postavena před úkol zachránit svou rodinu, uznává, že svatba je řešením.
Juliette ani nepřišlo na mysl, že by v tomto praktickém uspořádání mohla najít cokoli jiného než zabezpečení v nepříznivých dobách, dokud v ní její nastávající neprobudí polibkem hluboce ukrytou vášeň. Avšak někdo jejich spojení nepřeje - a tak se ocitají ve smrtelném boji o vše, co jim je drahé.
 
(Baronet, 2007)

4. Střežené srdce - Gavin Blackford

Nový rok začíná pro Gavina Blackforda přitažlivým, přesto však nezvyklým, způsobem. Okouzlující vdova Ariadne Faucherová žádá po elegantním mistrovi lekce šermu, aby mohla vyzvat svého zapřisáhlého nepřítele na souboj.
Ačkoli nemá Gavin příliš chuti vyučovat ženu, podlehne jejímu přání, přitahován Ariadninou sošnou krásou zahalenou smutkem a záhadou. Ariadne, poháněna touhou po pomstě, která jí jediná v životě zůstala, se ukáže být dobrou žákyní. Během lekcí mezi nimi nepopiratelně jiskří napětí, avšak záhadná a vše stravující Ariadnina touha po odvetě brání jejímu srdci podlehnout i takovému mistru, jako je Gavin.
 
(Baronet, 2008)

5. Gallant match - Kerr Wallace

6. Triumph in arms - Christien Lenoir

► 

Na začiatok treba povedať, že Blakeová má slabosť pre New Orleans a zmiešané kreolské prostredie. Je to iné, ako sme zvyknutí. Buď sa cez to prenesiete alebo vám bude vadiť. Majstri meča je séria niekoľkých príbehov o priateľoch, ktorí si založili spolok a šermiarsku školu.

Knihu som si kúpila náhodou. Bola som totiž zvedavá na lekcie šermu. Musím povedať, že tento príbeh neskrýva nič dramaticky napínavé. Má pomerne veľa strán. Ale mnohé sa tu dozviete o etike šermu a naučíte sa pár francúzskych výrazov. Páčili sa mi hodiny, ktoré Ariadna absolvovala u Gavina.

V knihe Strážené srdce vystupuje Gavin Blackford, učiteľ šermu, ku ktorému sa prihlási mladá vdova Ariadna Faucherová na lekcie. Chce sa zdokonaliť v šerme, aby vyzvala na súboj človeka, ktorému sa mieni pomstiť. Jej plán sa nepáči jej najlepšiemu priateľovi a ochrancovi (usiluje o jej priazeň), ale to ju neodrádza. Príbeh plynie pomaly, nie je tu veľa akcie (až na záver, kde sa Ariadna stane obeťou pokusu o únos a ona v skutočnom šermiarskom súboji zúročí a predvedie svoje naučené zručnosti umenia šermu), autorka odkrýva tajomstvá, ktorých majú hrdinovia neúrekom. Ariadna sa stihne vysporiadať s vlastnou minulosťou (vyrastala ako adoptovaná) a medzi hlavným dejom vyrieši aj svoj vzťah k nie práve najvrúcnejšej matke, ktorá sa jej vlastne vzdala a našla si novú rodinu, takže ju roky nevidela. Predchádza tomu smutná udalosť pri výbuchu parníka. Ešte musí prelúskať dvorenie starého priateľa, ktorý si na ňu činí nárok. A samozrejme, najväčšie tajomstvo, keď zistíme, že muž, ktorého chce vyzvať na súboj cti, je vlastne...Gavin. Pomerne skoro sa dá vydedukovať, že protivníkom v súboji pomsty za bratovu smrť má byť hlavnej hrdinke práve jej učiteľ (!). Múdry ťah, nie?

Naozaj pohodové, nijako výnimočné a možno chvíľami aj zdĺhavé rozprávanie, no mne osobne to v tejto knihe priveľmi nevadilo. Vzťah hrdinov sa vyvíja pomaly, takže sa na nejaké tie romantické chvíľky načakáte (budete už pomerne na konci knihy). Ako výrazné plus na mňa pôsobili lekcie šermu, kde to - dá sa tušiť - medzi Gavinom a Ariadnou pekne iskrí.

Nepoznám ostatné časti série, v knihe sa stretnete aj s ďalšími členmi spolku "Majstri meča", a keďže som nečítala ani jeden z ich príbehov, niektoré informácie mi veľa nepovedali. Napriek tomu je to príjemné čítanie na večer. Možno by stálo za to pre zaujímavosť siahnuť aj po ďalšej knihe zo série.

si-

 

 

____________________________________ 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.