Choď na obsah Choď na menu
 


L. J. Shen

 

Boston Belles L.J.Shen

boston-belles-serie.jpg

= = = = = = = = = = = =

Boston Belles:

0. Sparrow - Sparrow (Baronet, 2023)

1. The Hunter - Lovec (Baronet, 2023)

2. The Villain - Mizera (Baronet, 2024)

3. The Monster 

4. The Rake

= = = = = = = = = = = =

Sparrow L.J.Shen

Troy Brennan. Každý Ir v Bostonu to jméno zná. Syn mrtvého gangstera. Lamač srdcí s ocelově modrýma očima. „Uklízeč“, co vám může pomoct nebo vás v tomhle městě úplně zničí. Jo a taky můj nový manžel. Sparrow Raynesová. To jsem já. Moje jméno si nikdo nepamatoval, dokud do mého života nevtrhl Troy. Jenže potom mě uvěznil.
Unesl.
A zničil všechny šance, co jsem měla na to, abych utekla z místa, kde jsem vyrostla.
Krátce řečeno, Troy Brennan mi přistřihl křídla.
Mám sny, a veliké, ale pochybuju, že mi někdy dovolí je následovat. Nemám tušení, proč se rozhodl vzít si mě za ženu. Jedno ale vím: vytáčet tohohle chlapa mi nic dobrého nepřinese. Vůbec nic dobrého. (Baronet, 2023)

= = =

Elitný člen írskej mafie v Bostone Troy Brennan je na ceste pomsty. Jeho vražedná misia je odplatou za otcovu smrť. Sparrow Raynesová o svadbu s takým človekom nestojí, a popravde ani netuší, prečo si ju Brennan vybral. Je to pre ňu iracionálne rozhodnutie. S aroganciou sebe vlastnou si Troy neláme hlavu nad jej pocitmi či želaniami.

Brennan má prezývku „Uklízeč“. Ako majster manipulácie ťahá za nitky, akoby všetci boli jeho bábkami. Šíria sa o ňom všelijaké zvesti, ktoré z neho prakticky spravili legendu podsvetia. Berie si, čo chce, v jeho slovníku slovo „nie“ neexistuje. Od Sparrow očakáva dokonalé zvládnutie roly manželky.

Troy je prezentovaný ako egoistický zločinec v na mieru šitom obleku, rozhodne nie milý chlapík, ktorý sa väčšinu času tvári, že mu je všetko a všetci naokolo fuk. Áno, zase jeden mužský hrdina, ktorý má spočiatku navrch, no steny sa pomaly rúcajú na oboch stranách. Brennan je vyznávačom tradičnej „cti“, gangsterských morálnych pravidiel a rešpektu, no svojej mladomanželke nič neuľahčuje. Panovačne si nárokuje mať veci pod kontrolou. Sparrow ako jeho protiklad vyrovnáva misky váh svojím nepoškvrneným charakterom. Tiež má za sebou pár nie ideálnych životných okolností a v srdci túžbu stať sa šéfkuchárkou. S Brennanom bojuje po svojom. Chce novú situáciu v živote zvládnuť pokiaľ možno s hrdosťou. Ako sa vraví, kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie a nie všetky otázky, ktoré Sparrow má, prinášajú peknú odpoveď.

Brock Greystone, je jeden z mála Brennanových spolupracovníkov, kto je na Sparrow milý. Pomáha jej splniť si sen – pracovať vo vychytenej reštaurácii. Sú ale jeho dôvody skutočne také nezištné? Kamarátstvo medzi týmito mužmi nie je celkom krištáľovo priehľadné. Zvláštny trojuholník medzi Troyom, Sparrow a Brockom vyvoláva otázky. Vnáša do citového kolotoča medzi postavami iný druh napätia.

Pokusy v manželstve nejako fungovať končia poväčšine naťahovaním sa, kto konverzáciu zakončí posledným slovom a kto zasadí väčšiu ranu (samozrejme obrazne povedané). „To“ medzi Troyom a Sparrow určite nie je romantika. Otázka dôvery a falošnej nádeje na „žili spolu šťastne až do smrti“ naráža na tajomstvá vo vzťahu, v ktorom si obaja dávajú pozor na vlastné city. Jasný cieľ, ktorý ovplyvňuje každé Troyove konanie, zasiahne prešpekulovaný plán, ktorý pomstu obráti proti Brennanovi a postaví manželstvo nerovného páru pred tvár jeho najhlbších démonov.

Sparrow nevybočuje z typickej línie mafiánskej romantickej novely. Ponúka príbeh vystavaný na motíve dohodnutého manželstva vedúceho k šťastnému koncu pre kriminálnika. Má svoje plusy aj mínusy. Chvíľami sa postavy hrabú v riadnom marase, prejavujú zbytočne prehnanú teatrálnosť. Hlavne u ženských hrdiniek mi vadili neprirodzené emócie až afekt. V snahe vybičovať isté emócie autorka v niektorých scénach príliš tlačí na pílu a predvádza výkyvy, čo nebolo až také nutné. Občas stačí čo-to nechať na vnímavosti čitateľa. Troyov sexepíl vychádza z prototypu alfa badboy vystrihnutého z prednej strany časopisu. Sparrow je nedosiahnuteľný ideál. Ženská, čo sa nedotkne manželovej kreditky a značkové oblečenie rozdáva bezdomovcom, môže byť skutočne iba výplodom knižnej fantázie. Odmietanie luxusu, keď v ňom v skutočnosti žije, je ťažko uveriteľná realita, i keď ho nazýva zlatou klietkou. To ale neznamená, že by ste necítili k hlavným postavám sympatie. Naopak, ich temnejšie stránky sú to, čo dodáva deju vibrácie a hýbe celým dianím. Preto sa cez riadky a kapitoly prenesiete skutočne rýchlo.

L.J. Shen to so slovami vie. Pre fanúšikov dark romance využíva čitateľsky atraktívne komponenty, rozvíja vzťah plný temných a šedých zón. Erotické scény podčiarkujú charakter príbehu. Tajomstvo, na ktorom stojí zápletka, nie je nevídané, no nebyť toho, že obaja hlavní hrdinovia rozmotávajú svoje nitky minulosti, chýbala by príbehu kostra, na ktorom by rozprávanie stavalo a stratilo by hnaciu silu. Bol by to len jeden šteklivý kotrmelec za druhým. Uťahaný záver typu „chceme byť spolu, ale nemôžeme, alebo áno?“ iba naťahoval čas, potrebný na predvídateľné uzavretie neodolateľnej príťažlivosti osudového páru. Aj tak ale treba počin s názvom Sparrow pochváliť a nechať sa naň navnadiť ako na predskokana k sérii Boston Belles.

si-

= = = = = = = = = = = =

1. Lovec L.J.Shen

Půl roku pod jednou střechou s charismatickým milionářem! Když se Hunter dostane do problémů, jeho otec ho odsoudí k šesti měsícům celibátu, střízlivosti a příšerné nudy pod střechou Sailor Brennanové, od které se má naučit, jak převzít ropnou společnost. A Sailor v tom vidí příležitost, jak přijít k penězům. Rozhodně přece nehrozí, že by se zamilovala do toho do děsně krásného a charismatického multimilionáře! (Baronet, 2023)

= = =

= = = = = = = = = = = =

2. Mizera L.J.Shen

Nejvíce smrtící jed je také ten nejsladší! Krutý, chladnokrevný Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi (neochotně) zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Co je sto tisíc pro jednoho z nejbohatších lidí v Americe? Cillian ovšem nedělá laskavosti zadarmo. Cenou za vykoupení je moje svoboda. Nyní jsem hračkou Fitzpatrickova nejstaršího bratra. Smůla, že Cillian zapomněl na jeden malý detail. Persephona nebyla pouze bohyní jara, byla také královnou smrti. Myslí si, že se zhroutím pod tíhou jeho her. Brzy zjistí, že nejvíce smrtící jed je také ten nejsladší. (Baronet, 2024)

= = =

 

________________________________________________________

 www.authorljshen.com