Choď na obsah Choď na menu
 


Devney Perry

 

Clifton Forge Series Devney Perry

clifton-forge1.jpg

clifton-forge2.jpg

+ + + + + + + + + + + + + +

Král Devney Perry

První díl temné romantické série Clifton Forge bestsellerové autorky.
Novinářka Bryce Ryanová tuší, že v bývalém motocyklovém klubu se toho děje víc než jen renovace vozidel a přestavby motorek Harley. A když je brutálně zabita žena a vše ukazuje na členy klubu, Bryce je odhodlána odhalit klub a jejich vůdce, Kingstona „Dashe“ Slatera, jako vrahy. Drsný a pohledný vůdce se ale ukáže být ohromujícím protivníkem. Jeden polibek a Bryce bojuje za záchranu více než jen svého příběhu. Bojuje za záchranu svého srdce před „železným králem“. (Beta-Dobrovský, 2022)

+ +

Bryce Ryanová je celou dušou novinárkou a teraz aj spolumajiteľkou novín Clifton Forge Tribune. Po presťahovaní do malomesta túži po veľkej reportáži, preto sa vydá po stopách motorkárskeho klubu Tin Gypsy, ktorý sa z neznámych príčin rozpadol. Z jeho členov sa zo dňa na deň stali vzorní občania. Bryce tejto premene neverí, no naráža na informačné embargo. Naráža na Kingstona Dasha Slatera, sexy zlého chlapa.

Zatknutie Dashovho otca Dravena za podozrenie z vraždy je udalosťou, ktorá rozhýbe stojaté vody Clifton Forge a prebudí bývalých členov klubu, teraz zhromaždených okolo Slaterovho autoservisu, k akcii. Majú vlastné spôsoby získavania informácií. Predstavujú isté prototypy postáv (boss, playboy, bývalý trestanec). Autorka sa prikláňa k prvoplánovému a idealizujúcemu pohľadu na motorkársky gang, kde sú pod koženými bundami, slnečnými okuliarmi a bradami ukrytí drsní chlapci s dobrým jadrom.

Na tvrdohlavú Bryce, ktorá pátra na vlastnú päsť, neplatí zastrašovanie ani vyhrážky, a tak musí byť Dash kreatívny, ak ju chce udržať pod kontrolou. Začínajú preteky o informácie, ktoré znamenajú Dravenove odsúdenie alebo slobodu. Pre Dasha bude výhodnejšie mať Bryce na svojej strane, preto mení taktiku. Návrh na spoločné pátranie je od neho zištný krok, ale otvára priestor pre všetky možné spôsoby flirtu, ktorý slúži ako zbraň a zvýhodňuje raz jedného, raz druhého. Chvíľami mi doťahovanie medzi hrdinami pripomínalo zaseknutie sa v čase na strednej škole, nie zrelých tridsiatnikov. Erotika zo strán nevyteká v takých dávkach, ako by si niekto mohol predstavovať alebo očakávať. Posteľné scény si až na nejaké náznaky neprečítate. Kniha týmto smerom nejde, hoci začiatkom vzťahu medzi Dashom a Bryce je príležitostný sex.

Autorka buduje prvý kontakt s postavami série, ktorých väzby tvoria rodinnú atmosféru. Musia odhaliť motív vraždy, no je možné, že spolu s ním doženie Tin Gypsy utajovaná minulosť.

Dasha Slatera autorka vykresľuje spočiatku ako vypočítavého a precízneho vodcu, nie však agresora. Pre zločineckú minulosť má svoje ospravedlnenia. Bryce sa mu dostáva pod kožu rýchlo. Muž, ktorý vôbec nie je rodinný typ a jeho mottom je sloboda, zrazu u nej doma umýva riad a skladá ponožky. V tomto duchu sa nesie gro vzťahu hlavných hrdinov, ktorí zažívajú citové turbulencie. Nedávajú si však nádeje do ružovej spoločnej budúcnosti.

Na dvere Tin Gypsy klopú staré hriechy. Prípad otvára otázky minulosti klubu i Dashových rodičov. Odpovede na otázky prichádzajú pomaly a majú dopad na vzťahy. Rozchod nemá na Bryce ani Dasha dobrý vplyv. Odhaľuje silu závislosti, ktorú si na sebe vytvorili. Pre oboch je stále ťažšie držať svoje city bokom. Autorka sa nevyhla klišé v zmysle: máme vzťah len na sex; musím ťa mať; už nikdy viac žiadna iná, si tá pravá; si hajzel, ale taký sexy...

Bryce preniká hlbšie do záležitostí Slaterovskej rodiny a vzťahov, čo mení jej optiku. Noviny dokáže použiť ako nástroj pomoci s prípadom. Nový podozrivý odvracia pozornosť od Dravena, no ešte zďaleka nevyhrali. Chýbajú dôkazy o nevine a deň súdu sa blíži. Dožije Slater svoj život vo väzení? Alebo im všetkým čosi uniká? Čaká Tin Gypsy stará pomsta od konkurenčného gangu? Všetko naznačuje to, že spáchaný zločin má osobný kontext.

Autorka v prvej časti svojej série mnoho odpovedí neponúka a neuzavrie rozohrané motívy. Vďaka tomu príbeh od Devney Perry vzbudí záujem, pretože si necháva v zálohe podstatnú časť skladačky. Má pripravených pár zvratov a tie naprávajú môj dojem i moje hodnotenie. Inak knihu Král vnímam ako krimi pre ženy na sobotňajší večer. Podčiarkuje to aj záver ako vystrihnutý z Harlequina ™.

Pod charakteristikou temná romanca si predstavujem viac ako pár odkazov na kriminálne aktivity a vyjadrenia okorenené nadávkami. Jedinou dramatickou časťou príbehu je Brycein únos, kde Perry dopraje svojim drsným chlapcom akčnejší part. Zjednodušený pohľad na fungovanie motorkárskeho klubu pomáha zápletke podávanej s romantizujúcim filtrom, ale v tomto žánri sa nad tým netreba zamýšľať. Postavy si vedia získať sympatie snáď aj vďaka modernému konceptu dvoch rozprávačov, dvoch pohľadov na udalosti, no nemajú prílišnú hĺbku. Zmena darebáka na romantika k ženským románom patrí, dáva to príbehu zmysel. Čítanie zachraňuje motív zločinu, inak by šlo o priemernú „slaďárnu“.

si-

+ + + + + + + + + + + + + +

Rytíř Devney Perry

Druhý díl temné romantické série Clifton Forge bestsellerové autorky. 

Genevieve Daylee nečekala, že bude stát před soudcem v den svých sedmadvacátých narozenin. Od té doby, co se zapletla s bývalým motocyklovým gangem, se naučila neočekávat nic jiného než potíže. Její matka, žena, kterou kdysi obdivovala a zbožňovala, je pryč a zanechala po sobě stopu tajemství a lží. Žije v malém bytě nad garáží, kterou vlastní její bratr, muž, který nenávidí její vlastní existenci. A otec, kterého potkala vedle hrobu své matky, je stejně cizí jako Isaiah Reynolds, zlomený muž s bezduchýma očima, který stál vedle ní před soudcem. Isaiah je její ochránce před vrahem. Ačkoli je spíš jako rozzlobený rytíř v promáčknuté zbroji než princ na bílém koni. Neví o něm téměř nic, kromě toho, že pracuje jako mechanik. Od dnešního večera bude sdílet její koupelnu. A podle soudce je nyní jejím manželem. (Beta-Dobrovský, 2022)

+ + +

V Clifton Forge zavraždili Genevievinu matku. Clifton Forge sa teraz stáva jej domovom, hoci netuší, na ako dlho.

Genevieve Dayleeovej matka zanechala len tajomstvá a nezodpovedané otázky. Tajomstvá má aj Genevieve, a tie ju viažu k mužovi, ktorého sotva pozná, a predsa je odhodlaná stať sa jeho manželkou. Tým mužom je Isaiah Reynolds, bývalý väzeň, ktorý v Slaterovej autodielni dostal druhú šancu.

Genevieve sa snaží zapadnúť do novej „rodiny“, no všetci jej členovia majú pred sebou dlhú cestu nevyjasnených vzťahov. Genevieve si je vedomá zmien vo svojom živote, hoci dočasných a prispôsobuje sa im bez námietok. Rada by sa stala právničkou, no plány na kariéru musí nateraz odložiť.

Isaiaha a Genevieve spojilo spoločné tajomstvo. Hrozí, že to tajomstvo začne žiť vlastným životom. Je ťažké udržať ostatných bokom, hlavne keď v okolí Clifton Forge sliedia konkurenční Warriori a stávajú sa hrozbou pre Slaterovu „rodinu“.

Genevieve hľadá odpovede a tie jej môže dať nájdenie matkinho vraha a v tejto snahe nie je jediná. Novo objavený otec Draven Slater sa pokúša o zblíženie s dcérou a zároveň sa chystá na nadchádzajúci súd. Všetky udalosti, terajšie i predchádzajúce, ovplyvňujú každodennosť hrdinov príbehu. Vrah i únosca je na slobode a im v pátraní stále čosi uniká.

Dej románu sa prevažne sústreďuje na spolunažívanie novomanželov Genevieve a Isaiaha, na ich zbližovanie a nedorozumenia, ktoré so sebou prináša fakt, že sa vlastne nepoznajú. Zvykajú si na život v tesnom byte, spoznávajú sa, odhaľujú svoje skryté stránky. Je to pomalý proces, často emotívny. Snažiť sa, aby sa minulý život nekrížil so súčasným, je zaťažkávajúca skúška.

Genevieve postupne drobnosťami mení Isaiahov obmedzený priestor na domov a zaháňa zlé spomienky na tri roky vo väzení. Pomaly sa zamilováva do fingovaného manželstva, ale Isaiahova odťažitosť narastá. Nakoľko dokážu byť jeden k druhému úprimní? Majú šancu na priateľstvo či na viac? Dokedy udržia pravdu na uzde, aby neunikla?

Napätie medzi rivalmi Tin Gypsies a Warriormi rastie. Pridávajú sa vzájomné obviňovania, vyhrážky, zastrašovacia taktika. Je ich konkurenčná minulosť ozaj minulosťou? Bývalý motorkársky klub čakajú vážne zmeny. Túto časť autorka pojala v duchu rodinnej drámy.

Isaiahov život ovláda pocit viny a výčitky za čin, ktorý si odpykal vo väzení. Genevieve mu pomáha pohnúť sa ďalej. On je pre ňu oporou po udalostiach, ktoré jej významne ovplyvnili život. Obaja si uvedomia, že potrebujú skutočné manželstvo.

Hlavní hrdinovia druhej časti série nepatria do základne Tin Gypsy, no ich začlenenie je prirodzené. Sú to také tie typy, na ktoré sedí označenie „zlatíčka“. Mlčanlivý a uzavretý Isaiah aj osudom skúšaná Genevieve si ľahko nájdu cestu k srdcu čitateľa. Do popredia vystupujú vzťahy a súdržnosť. Autorka nestavia na akčnosti, hoci prináša jedno podstatné rozuzlenie a popri tom pripravuje pôdu pre nové postavy. Konečné uzavretie prípadu by mohlo priniesť do Clifton Forge pokoj, ale do životov hrdinov sa nenápadne vkrádajú nové problémy. To spoľahlivo funguje ako návnada na pokračovanie.

si-

+ + + + + + + + + + + + + +

Princezna Devney Perry

Presley Marksové se v její svatební den přihodilo nečekané klišé: stala se z ní odkopnutá nevěsta. Musí v bílých svatebních šatech předstoupit před své přátele a rodinu a oznámit jim, že její snoubenec na svatbu zapomněl. Ponížená a rozzlobená Presley se schovává před světem a hledá útěchu v rutině svého všedního života. Práce na recepci v autoservisu není sice fascinující, ale zajišťuje jí, že není středem pozornosti. Alespoň tak to bylo, než se ve městě objeví Shaw Valance. Slavný hollywoodský herec hraje ve filmu, jehož motivem je vražda, která se v Clifton Forge stala. Pokud zrovna nenatáčí, sleduje v autoservisu, jak mu sestavují motorku, a otravuje Presley svým krásným úsměvem. A jako by toho nebylo málo, koupí si sousední dům.
Co když se ale vrátí Presleyin snoubenec, který je navíc členem konkurenčního motorkářského gangu? 
(Beta-Dobrovský, 2023)

+ + +

Presley Marksová premárnila čas kvôli chlapovi, ktorý tvrdil, že ju miluje a nakoniec ju obral aj o zadosťučinenie, aby sa s ním rozišla tvárou v tvár. Presley sedela dlho na dvoch stoličkách, lojalitu delila medzi motorkársky gang Warriorov a bývalých Tin Gypsy. Celý čas prehliadala náznaky, že vzťah s Jeremiahom nemá budúcnosť. Teraz sa so smútkom a hanbou musí popasovať sama.

Mesto Clifton Forge poskytlo produkčnej firme povolenie natáčať film o udalostiach okolo „Slaterovcov“, a tak sa hollywoodsky ansámbel na čele s oslavovanou hviezdou Shawom Valanceom nasťahuje do ulíc naoko nudného mestečka. Dostáva do centra pozornosti aj Slaterovu autodielňu s jej osadenstvom. O takú slávu tu nestoja.

Shaw Valance je značkou amerického hrdinu. Drží sa v stálych koľajach, odrieka frázy, je tvár z tituliek, no vo filme Temný raj hrá záporáka, vraha a teší sa na autentickosť, ktorá mu dovolí ukázať skutočný talent. Je to príležitosť a zároveň riskantný projekt, v ktorom Valance sám figuruje ako investor. Neúspech filmu mu môže zničiť povesť i renomé. On verí, že to bude trhák.

Posledné, o čo Presley stojí, je celebrita, ktorá by jej narušovala život. Výsledkom Shawovho hľadania spôsobu, ako sa dostať čo najbližšie k autodielni, je nová motorka. Čas trávený v autodielni ponúka priestor na strety s nepriateľsky naladenou Presley Marksovou. Na jej zlosť sa Valance ukazuje ako fešácky „správňák“ s policajnou minulosťou. Bývalý policajt v Shawovi hľadá odpovede, pravdu za filmovým scenárom.

Prerozprávanie scenára je v podstate flashbackom, ktorý zhrnie udalosti prvých dvoch častí série, takže vyplní medzery pre neinformovaných i pre tých, čo si dali medzi dielmi dlhšiu prestávku. Na príbeh Shawa a Presley sa hodí označenie romanca, nie však temná.

Pres sa pasuje s pocitom osamelosti. Napriek snahe priateľov pomáhať jej má si liečiť zlomené srdce, nie naháňať sa za filmovou hviezdou, z ktorej sa navyše stáva dočasný obyvateľ susedného domu, či nie? Dokázala by sa deliť so svetom o chlapa, ktorý zbiera na sociálnych sieťach milióny lajkov?

Valance čas na pľaci strieda so snahou získať Presinu dôveru. Nech medzi nimi vznikne hocičo, bude to dočasné. Skrývanie vzťahu je v týchto podmienkach pochopiteľné. Shaw je od všetkých bývalých členov Tin Gypsy prijatý bratsky, bez väčších excesov.

Pres padajú ružové okuliare, keď sa s ňou pokúša ex znova spojiť. Už v ňom nevidí nič z toho, čím bola očarená. Navyše sa vďaka Shawovmu prístupu k životu vyrovnáva sama so sebou i s tým, čo prekonala. Minulosť, ktorú Pres zanechala v Chicagu, totiž zahŕňa rozporuplný vzťah k rodičom i milostný trojuholník medzi ňou, jej sestrou dvojčaťom Scarlett a Jeremiahom.

Čas dať si zbohom sa nezadržateľne blíži. Oboch hrdinov dostihne napriek všetkým predsavzatiam nepripravených. Keď vyplávajú v bulvári na povrch utajované skutočnosti z Valanceovho života, Shaw viní Pres, že ho predala za tučný šek. Bolesť po Shawovi jej pomáha prekonať veliteľ miestnej polície Luke Rosen (Princ).

Návrat Shawa Valancea do Clifton Forge po piatich mesiacoch je pokusom napraviť chybu, ktorej sa dopustil a presvedčiť zranenú Presley Marksovú, aby mu dovolila obnoviť pretrhnuté puto. Bez ohľadu na ospravedlnenia pre ňu je uzavretou kapitolou, no i tak jej jeho prítomnosť komplikuje život. Pres neverí v nejakú hollywoodsku rozprávku. Do ich osudov však nečakane zasiahne rukojemnícka dráma...

Devney Perry ma časťou Princezna nedokázala zaujať natoľko ako v predchádzajúcich knihách. Celý príbeh kĺže po povrchu. Zápletka okolo motorkárskeho gangu, ktorý tvorí prítomnú hrozbu, veľa vody nenamúti. Túto líniu tu autorka drží v úzadí. Veľa priestoru venuje ozrejmovaniu minulosti hlavných postáv. Dianie pred ich stretnutím je rozhodne pestrejšie a zaujímavejšie než súčasnosť, čím bohužiaľ všetka „akčnosť“ (s výnimkou spomínanej rukojemníckej drámy na záver) zostala zhustená v spomienkovej rovine. Akoby zásadné udalosti boli presunuté až za love story. Keby autorka nezopakovala fabulu série Clifton Forge, v podstate by príbeh z dvoch tretín nemal o čom byť.

Ani hlavní hrdinovia nemali svojrázny drive. Presley je vykreslená ako citlivá mladá žena, ktorá má za sebou traumatizujúce detstvo aj zlý odhad na mužov, ale akosi ma jej osobný príbeh nevtiahol. Shaw mal byť okúzľujúci, mňa ale neočaril. Pôsobil ako nevýrazná hviezdička bez manierov. Skromný muž, na ktorom stojí Hollywood... Je pravda, že v ich vzťahu autorka mnohé odľahčovala, city popri mileneckej chémii vyplávali z rýchlika a hneď to bolo to pravé orechové. Neponúkli nič, čo by držalo zvedavosť v takom tom šteklivom napätí, vďaka ktorému sa na dvojicu tešíte. Chýbala mi silnejšia zápletka. Ich vzťah je jednoducho nepresvedčivý a v konkurencii nenápadný. Preto tento diel nevidím na viac ako na .

si-

+ + + + + + + + + + + + + +

Princ Devney Perry

V den, kdy Luke Rosen poznal Scarlett Marksovou, jedinkrát v životě litoval, že se stal velitelem policie. Teď se musí o Scarlett postarat.
Jenže ona je paličatá a nesnesitelná. Nemá žádný respekt k pravidlům jeho spořádaného života a nikdy neudělá, co se jí řekne. Ba co víc, zdá se, že je jí ukradené, že by kvůli informacím, kt
eré má o motorkářském gangu, mohla přijít o život. Ale je v ní i síla, odvaha, houževnatost. A navíc je tak krásná…
Pokud má Luke zajistit její bezpečí, bude muset učinit nejtěžší rozhodnutí ve svém životě. Zůstane uznávaným policistou s vědomím, že Scarlett nejspíš nepřežije, nebo poruší všechna pravidla, aby ženu, která vtrhla do jeho domova a do jeho srdce, ochránil? 
(Beta-Dobrovský, 2023)

+ + +

Hrdinkou štvrtého pokračovania série je Scarlett Marksová, zúfalá, osamelá a poľutovania hodná sestra-dvojča Presley (Princezná), ktorá sa ocitla v nútenej ochrannej väzbe. Pobyt v azylovom dome je pre Scarlett mučením a pre veliteľa miestnej polície Luka Rosena povinnosťou i sľubom, ktorý mieni za každú cenu dodržať.

Scarlett sa ocitla na zozname terčov gangu Warriorov. Pretože tvrdohlavo odmieta reagovať na trvalú hrozbu nebezpečenstva tak, ako by to bolo žiaduce, Rosen ju musí najprv presvedčiť, že je na jej strane. Tým mu značne komplikuje prácu a ruku v ruke i osobný život.

Aby Luke prelomil hradbu Scarlettinho mlčania, ubytuje ju dočasne vo svojom dome. Dáva jej potrebný čas, kým sa mu zdôverí so všetkým, kvôli čomu sa uzavrela pred svetom. Detstvo s tyranským otcom naučilo Scarlett potláčať bolesť. Nemá rada ženu, ktorá sa z nej pod tlakom prežitých udalostí stala, nemá rada sama seba. Budovanie dôvery je pomalá a dlhodobá záležitosť.

Keď sa po Scarlett začne zháňať FBI, veliteľ Rosen šípi problémy, ktoré z toho plynú nielen Scarlett Marksovej, ale i preňho osobne.

V priestore domáceho väzenia Scarlett kreatívne posúva hranice osobného priestoru a reorganizuje Lukov zaužívaný poriadok. Obrní sa trpezlivosťou, aby sa za každých okolností zachoval správne. Rosen je stelesnenie čestnosti, šľachetnosti a povinnosti. Pre Scarlett Marksovú je v každom ohľade rozhodne princ na bielom koni. Lukov dom sa pre Scarlett stáva útočiskom. Cíti sa pri ňom konečne bezpečne, buduje si k nemu dôveru a priateľstvo. Cez ich správanie a konanie presakuje romantika. Okrem opisu priebehu bežných dní sa v prvej polovici príbehu toho veľa nedeje. Scarlett prežíva monotónne, nudné časy, čo však slúži k tomu, aby sa vyrovnala s dôsledkami minulosti v područí násilného otca, pobytom s priateľom Jeremiahom u Warriorov, priznaním vlastných chýb a životných omylov, k prelomeniu strachu a úzkosti a k tomu, aby sa do Luka zamilovala. Stále však skrýva tajomstvo, ktoré zásadným spôsobom ovplyvňuje ich vzťah. Scarlettina osobná dráma dodáva rozprávaniu vážnosť.

Telo vyplavené riekou znamená vyšetrovanie vraždy. Spája mŕtveho muža s Warriormi. Dôkazy sú v rukách Scarlett, čo robí situáciu ešte nebezpečnejšou. S tým vedomím veliteľ Rosen hľadá pomoc u bývalých Tin Gipsies v nádeji, že to prinesie riešenie prijateľné pre všetkých zúčastnených.

Scarlett chce svoj život späť. Voľbu slobodne sa rozhodnúť, okúsiť svet bez zamknutých dverí a zatiahnutých okien. Bude v ňom aj Luke?

Pátranie po pravde rozpúta starý hnev „slaterovcov“ voči vodcovi konkurenčných Warriorov Tuckerovi Talbotovi, ktorý rozširuje svoje pole pôsobnosti a buduje impérium. Veliteľ polície, zástanca zákonov a občanov stojí pred morálnou voľbou medzi dvoma zlami. Má obetovať to, čomu verí - spravodlivosť. Kvôli láske musí uzavrieť zmluvu s diablom.

Zapojenie konfliktu s Warriormi robí zápletku zaujímavou a dodáva jej dynamiku, čo vyvažuje prevládajúcu romantickú stránku. Akčnejšia časť zahŕňa zaangažovanie FBI a jej súčinnosť pri záchrane Scarlett. Hlavní hrdinovia zapadajú do konceptu, ktorý opäť rozčerí stojatú hladinu Clifton Forge. Autorke sa tu podarilo skĺbiť emócie s napätím, postaviť rozprávanie na postavách, ktoré nenudia, a ktorým to v podstate klape hneď od začiatku. Zapojenie nových hrdinov sa vyplatilo. Námet do skladačky Clifton Forge dokonale zapadol, hoci je pravda, že pôvodné zoskupenie motorkárskeho gangu sa drží v úzadí, čo celkovo príbeh odkláňa iným smerom. Každopádne si ten, kto holduje romantickej krimi, príde v Princovi na svoje.

si-

+ + + + + + + + + + + + + +

Šašek Devney Perry

Leo Winter má svůj život rád. Pracuje, když potřebuje peníze. Vyjede si na motorce, když touží po svobodě. Zavítá do místního baru, když se chce pobavit. Na svůj motorkářský klub sice může už jenom vzpomínat, ale život bez závazků mu naprosto vyhovuje. Takže když ho na rodinném grilování překvapí dívka, s níž strávil jednu noc, s tím, že čeká jeho dítě, je v šoku a má pocit, že se dostal do pekla.

Cassandra Clineová jednou odložila své zásady stranou. Jednou jedinkrát. A nyní má kvůli románku s místním darebákem život obrácený vzhůru nohama. Její sny a akademická kariéra visí na vlásku a nic z toho by se nestalo, kdyby se držela dál, hodně daleko od Lea. Nemůže se mu však vyhýbat, obzvláště poté, co se musí přestěhovat zpátky do Clifton Forge. A on se od ní odmítá hnout, jakmile se stane několik podivných nehod, které ohrozí ji i jejich dítě. Jsou to vůbec nehody? Nebo se ocitla uprostřed boje, kterému nerozumí? Jejími jedinými spojenci se stanou lidé, jež sotva zná. A muž, u něhož hrozí, že jí ukradne její srdce.

Kdyby si jen přestal dělat šašky! (Beta-Dobrovský, 2024)

+ + +

+ + + + + + + + + + + + + +

Královna Devney Perry

Žádné sliby. Žádná očekávání. Žádná jména. Na tom se Emmett Stone dohodl se ženou, která mu před dvěma měsíci padla do oka. Po letech plných dramatických událostí, které následovaly po rozpadu jeho motorkářského klubu, byl románek s tajemnou ženou přesně tím, co Emmett potřeboval. Jenže, jak spolu tráví více a více času, začíná pro něj být nemožné udržet své city na uzdě. Je tak chytrá a drzá. Milá a laskavá. Ráda se s ním každou sobotu odpoledne projíždí na jeho motorce a v neděli ráno lenoší v jeho posteli. Je zkrátka dokonalá.

Až na to, že se jedná o Novu Talbotovou, dceru Emmettova úhlavního nepřítele – muže, který mu zavraždil otce. Její identita bude Novu stát muže, který si získal její srdce, tedy pokud se jí nepodaří přesvědčit Emmetta, že její city jsou opravdové.

Než se Emmett dozví skutečný důvod, proč ten románek navrhla. (Beta-Dobrovský, 2024)

+ + +

 

________________________________________________________

 devneyperry.com